Duurzaam AtexLicht voor 300 studentenwoningen

  • admin-mark
  • 21-03-2016
  • Reacties uitgeschakeld voor Duurzaam AtexLicht voor 300 studentenwoningen
  • Blog

In opdracht van Homij Eindhoven levert AtexLicht een energiezuinige innovatieve lichtoplossing voor een woontoren op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven. De studenten woontoren telt 14 verdiepingen met diverse woningtypes waarvan 121 kleine en 66 grotere zelfstandige éénkamerwoningen, 12 zelfstandige tweekamerwoningen en 104 groepswoningen. Er worden hier 303 studentenwoningen gerealiseerd, ondermeer voor internationale studenten. Om maximale energiereductie te bewerkstelligen is naast het toepassen van led lichttechniek een juiste schakeling van armaturen essentieel.

   ” Licht dat is uitgeschakeld geeft de grootste energiereductie”.

Nog te vaak is het realiseren van energiereductie alleen gericht op led verlichting en krijgt de toepassing van een juiste schakeling beperkt aandacht. Door het toepassen van intelligente led armaturen met geïntegreerde sensoren en schakelopties, zal het licht en de noodzakelijke lichtsterkte alleen ingeschakeld zijn wanneer dat wenselijk is. Tevens zal de installatie eenvoudiger kunnen worden uitgevoerd, omdat licht en schakeling is samengevoegd in het armatuur.

Het toegepaste AtexLicht armatuur in dit project, is zowel geschikt voor opbouw aan plafond als wand en tevens toepasbaar in binnen en buitenruimte. De armaturen zijn voorzien van geïntegreerde noodunits, waardoor het niet noodzakelijk is om naast de algemene verlichting extra noodverlichting armaturen toe te passen.

Binnenkort zal het volledige nieuwe assortiment van deze armaturen beschikbaar zijn en door AtexLicht in de markt gepresenteerd worden onder de merknaam

                     ” CorridorLights – wand & plafond armaturen “


Klik op onderstaande tekening (pdf) en bekijk de ontwerpen van het totale lichtplan.


Deel deze pagina met uw vrienden via social media of stuur een link door via mail.