LICHT VOOR PALLACE PROMENADE

 • admin-mark
 • 12-01-2016
 • Reacties uitgeschakeld voor LICHT VOOR PALLACE PROMENADE
 • Blog

Recent heeft AtexLicht een lichtconcept ontwikkeld voor het winkelcentrum pallace promenade in Scheveningen. Het concept is een innovatieve Lichtoplossing waarbij onderstaande uitgangspunten door ons gedefinieerd zijn voor het lichtconcept

 

 • Alleen de beleving van licht moet al een bezoek waard zijn aan deze ruimte.
 • Licht moet in dienst staan van het behoud van de eigen identiteit van de etalages.
 • Het licht moet het karakter van de architectuur versterken.
 • Beleving van de ruimte moet worden aangepast aan het moment van de dag.
 • Thematische beleving moet eenvoudig kunnen worden toegevoegd en gewisseld.
 • Energieverbruik moet minimaal zijn.
 • Sturing van het lichtconcept moet dynamisch
 • Aanpassing van de sturing moet eenvoudig in eigen beheer aangepast worden.
 • De lichtbeleving moet voor elke bezoeker steeds opnieuw een verassing zijn.
 • Het licht moet een balans hebben tussen functionaliteit en beleving.


 Plafond voor etalages:

Geadviseerd is om de plafonds welke aansluiten aan de etalages uit te voeren of te schilderen in een niet reflecterend donker materiaal of kleur. Om de etalages te laten spreken is een optisch donker kader noodzakelijk. Met name de beleving van diversiteit aan etalages zal hierdoor een rustiger beeld krijgen wat de uiteindelijk de attentiewaarde zal verhogen. Vanuit het plafond zullen armaturen worden toegepast waarvan alleen het resultaat van licht waarneembaar is en niet de lichtbron. Een hoge UGR waarde van het armatuur is noodzakelijk om dit doel te bereiken waarbij de keuze voor een warme kleurtemperatuur bepalend is voor de beleving in dit gebeid van de ruimte.


Verticale wand naar eerste plafond niveau:

In ons lichtconcept gaan wij uit van het voorkomen van de waarneming van lichtbronnen. Daar waar vlakken worden aangelicht is het wenselijk om strooilicht te voorkomen. De aanlichting van eerste opstaande wand vanaf het plafond niveau boven de etalage zal worden aangelicht van onder naar boven. De aanlichting zal worden gerealiseerd middels een led profiel met een specifieke lichtbundel. Het gebruikte armatuur zal gestuurd worden in kleuren en kleurtemperatuur middels DMX. Het materiaal cq lamellen welke op deze wand geplaatst zijn zullen volledig egaal aangelicht moeten worden waarbij het licht zich alleen concentreert op deze wand. Met name bij de keuze van lamellen op deze wand zal het effect versterken. Geadviseerd is om de lamellen uit te voeren in een lichte matte kleur. Het licht zal geen direct invloed hebben op pilaren en vloeren waardoor accent verschillen maximaal zichtbaar worden. De koof welke boven de lamellen aanwezig is zal bijdragen aan het voorkomen van strooilicht. Geadviseerd wordt om deze koof in dezelfde kleur uit te voeren als de lamellen.


Tweede plafond niveau:

Voor het tweede plafond niveau waar de pilaren op aansluiten adviseren wij in een gelijke donkere kleur uit te voeren als het plafond voor de etalages. In dit plafond worden geen armaturen ingebouwd. Op de rand van het plafond zal een rail geplaatst worden welke over de gehele lengte voor de kolommen langs loopt. Deze rail is of geïntegreerd in het plafond of zal met een minimale maatvoering (35x35mm) worden opgebouwd. De rail zal qua vormgeving en waarneming volledig geïntegreerd zijn met het plafond. De rail zal worden uitgevoerd met meerdere geïntegreerde fase/aders en een geïntegreerde DMX sturing. Op deze rail zullen minimalistisch vormgegeven spots worden aangebracht welke de kolommem aan de voorzijde met strakke bundels aanlichten. De spots zullen gestuurd worden via de rail. Het gebruikte armatuur zal gestuurd worden in kleuren en kleurtemperatuur middels DMX. Afhankelijk van het thema in de ruimte kunnen spots worden toegevoegd op de rail tussen de pilaren.


Verticale en de gebogen wand naar tweede plafond niveau:

De verticale wand naar het tweede plafond niveau adviseren wij in eenzelfde lichte kleur uit te voeren als de lamellen wand, de verticale wand naar het tweede plafond niveau zal niet worden aangelicht. De gebogen wand welke aansluit op het derde plafond niveau zal vanaf beneden naar boven worden aangelicht. De aanlichting zal worden gerealiseerd middels een led profiel met een specifieke lichtbundel. Het gebruikte armatuur zal gestuurd worden in kleuren en kleurtemperatuur middels DMX.


Plafond:

Over de volledige lengte van het plafond zal een spanplafond worden geplaatst waarachter door middel van DMX gestuurde leds een totaalbeleving gerealiseerd kan worden. Dit kan zowel in dienst staan van het thema in de ruimte als een daglichtsimulatie waarbij wolken zichtbaar zijn. Vrijwel elke abstracte vorm kan op het plafond gecreëerd worden middels licht. Met name de combinatie van de sturing van objecten wanden spots en het plafond zal een steeds wissellende unieke beleving realiseren.


Thema wisseling en beleving:

De rail in combinatie met sturing is een innovatieve toepassing waarbij door toevoeging van objecten het gebieden als onderdeel of in zijn geheel in vele lichtbelevingen kan transformeren. Thematische lichtobjecten kunnen eenvoudig worden opgehangen aan de rail door een plug & play systeem. Door het toepassen de dynamische rail is het mogelijk om in de toekomst de volledige ruimte op een eenvoudige manier te voorzien van lichtobjecten. Kerst, Halloween, zomer of voorjaar kunnen middels dit systeem een beleving krijgen in het totale gebied zonder dat hiervoor moeilijke installatie werkzaamheden noodzakelijk zijn. Objecten welke worden geplaatst worden kunnen direct meegenomen worden in de presets van de sturing. Met deze sturing is het mogelijk om eenvoudig vaste licht presets aan te sturen of licht presets te activeren welke dynamisch zijn en of geïntegreerd zijn met de muziekinstallatie.


Deel deze pagina met uw vrienden via social media of stuur een link door via mail.