Geintergreerde noodverlichting

  • admin-mark
  • 13-03-2018
  • Reacties uitgeschakeld voor Geintergreerde noodverlichting
  • G, licht ABC

Vormgeving of bouwkundige uitgangspunten bepalen soms dat het  wenselijk is om de noodverlichting te integreren in de armaturen. Vaak is deze vraag actueel bij trappenhuizen en gangen maar ook naast entree deuren die gebruikt worden als vluchtweg.
Het armatuur met geïntegreerde noodunit is extra uitgevoerd met een schakelunit (die in combinatie met het voorschakelapparaat wordt bedraad), accubatterijset, met een signaallamp en testdrukknop.

Bij situaties waar armaturen met geïntegreerde noodunits wenselijk zijn is het vaak belangrijk dat er niet alleen rekening gehouden wordt met de techniek maar ook met de vormgeving. De keuze voor armaturen met geïntegreerde noodunits is beperkt. Een juiste warmte huishouding en ruimte in het armatuur voor het plaatsen van een noodunit is niet mogelijk bij elk armatuur.

Er zijn fabriekanten die bij het ontwerp van armaturen rekening hebben gehouden om een collectie te maken waarbij de combinatie met noodunits goed samen gaat. LichtMerken  beschikt over meerdere fabrikanten die bekent zijn met deze lichtoplossing.

Onderstaande een voorbeeld van armaturen met een geïntegreerde noodunit. Voor advies voor toepassing van armaturen met geïntegreerde noodunits zijn wij u graag van dienst

Wand armatuur voor gebruik binnen en buiten met geïntegreerde noodunit.