Noodverlichting

  • Yoka Beumer
  • 25-01-2019
  • Reacties uitgeschakeld voor Noodverlichting
  • N

Noodverlichting zijn verlichting armaturen die middels een accu blijven functioneren als de reguliere stroomvoorziening wegvalt. De accu heeft voldoende capaciteit om het noodverlichting armatuur minimaal één uur te laten functioneren.

Vormgeving of bouwkundige uitgangspunten bepalen soms dat het wenselijk is om de noodverlichting te integreren in de armaturen. Vaak is deze vraag actueel bij trappenhuizen en gangen. Het armatuur met geïntegreerde noodunit is extra uitgevoerd met een schakelunit (die in combinatie met het voorschakelapparaat wordt bedraad), accubatterijset, met een signaallamp en testdrukknop.

Bij situaties waar armaturen met geïntegreerde noodunits wenselijk zijn is het vaak belangrijk dat er niet alleen rekening gehouden wordt met de techniek maar ook met de vormgeving. De keuze voor armaturen met geïntegreerde noodunits is beperkt. Een juiste warmte huishouding en ruimte in het armatuur voor het plaatsen van een noodunit is niet mogelijk bij elk armatuur.

Onderstaande afbeeldingen van armaturen met een geïntegreerde noodunit en een specifiek noodarmatuur. Voor advies voor toepassing van armaturen met geïntegreerde noodunits zijn wij u graag van dienst.

20051117_150330_25239_flat_cw_min1

Wand armatuur voor gebruik binnen en buiten met geïntegreerde noodunit.
20051117_160405_29092_eklisse_w_min2

Wand armatuur voor gebruik binnen met geïntegreerde noodunit.