Reflector

  • Yoka Beumer
  • 25-01-2019
  • Reacties uitgeschakeld voor Reflector
  • R

Reflector, een afscherming rond de lichtbron ten behoeve van de lichtverdeling. Reflectoren kunnen als decoratief element zijn toegepast of ten behoeve van de lichtverdeling van de lichtbron. Daar waar het een decoratief element is zijn de eisen die aan de reflector gesteld worden beperkt. Deze reflector is ontworpen op basis van vormgeving van het totale armatuur. Daar waar de reflector naast vormgeving ook een lichttechnisch doel heeft worden meer eisen gesteld en is materiaal keuze en vormgeving van belang om het armatuur rendement te maximaliseren.

Elk armatuur absorbeert een gedeelte licht van de lichtbron die in het armatuur verwerkt is. Deze licht absorptie kan ontstaan door de reflector optiek die een licht hoeveelheid absorbeert en wat dus verloren gaat. Het LOR percentage (Light Output Ratio) geeft inzicht in het rendement van een armatuur en dus vaak ook over de kwaliteit van de gebruikte reflector.

Reflectoren hebben naast de lichtsturing ook een anti verblinding functie de kwaliteit en vormgeving van een reflector bepaalt de verblinding bij inkijk in het armatuur. Ook hiervoor zijn normen (UGR) die aangeven wat u kunt verwachten bij een bepaalde keuze en geeft u inzicht in de kwaliteit van reflectoren lees hierover meer bij UGR waarde.

Een reflector is meer dan een afscherming alleen en kan afhankelijk van de toepassing een belangrijk onderdeel zijn in het uiteindelijke resultaat van verlichting oplossingen. Voor een keuze of advies zijn wij u graag van dienst.