Om een lichtontwerp proces en de kosten hiervoor vooraf voor u inzichtelijk te maken hanteren wij een prijs standaard middels een ontwerp proces in 10 stappen. Wenst u een offerte voor een lichtontwerp stuur ons dan uw offerte aanvraag en klik hier. Daarnaast kunt u onderstaand ook eenvoudig vooraf een indicatie van de kosten zelf berekenen en lezen wat uw korting op het ontwerp is als wij leverancier zijn van producten van ons lichtontwerp.

Ontwerp proces in 10 stappen.

 1. Eerste gesprek op locatie of bij AtexLicht.
 2. Offerte voor een lichtplan.
 3. Opdracht voor ontwerpen lichtplan.
 4. Uitwisselen tekeningen .dwg of .exf bestanden.
 5. Bespreking inventarisatie van wensen.
 6. Bespreking eerste concept lichtplan.
 7. Aanpassingen verwerken.
 8. Keuze vormgeving en techniek armaturen.
 9. Bespreking lichtplan, vormgeving, schakeling/dimming en begroting.
 10. Oplevering definitief lichtplan (gewenste lux berekeningen) en armaturen offerte.

De indicatie prijs voor het ontwerpen van een lichtplan kunt u eenvoudig zelf berekenen op basis van vierkante meter vloeroppervlakte, hiermee heeft u vooraf inzicht in de kosten. 

Selecteer hier het totaal aantal vierkante meters van de ruimte
Kies hier uw gewenste uitwerkingsvorm van het lichtplan

Op basis van de bovenstaande uitgangspunten is de prijs indicatie voor een lichtontwerp,- excl. BTW


Korting op lichtontwerp

Als AtexLicht leverancier is van de geadviseerde armaturen worden lichtontwerp advieskosten gecrediteerd op basis van een korting staffel.

 • 25% korting bij levering van armaturen met een netto orderwaarde t/m € 5.000,=
 • 50% korting bij levering van armaturen met een netto orderwaarde vanaf € 5.000,= tot € 10.000,=
 • 100% korting bij levering van armaturen met een netto orderwaarde vanaf € 10.000,=

Prijs berekening lichtontwerp
De kosten voor het ontwerp van een lichtplan worden door ons geoffreerd op basis van een standaard tarief van € 1,50 per m2 vloeroppervlakte met een minimum van € 250,=. Lichtplannen voor projecten groter dan 1000 m2 of ontwerpen van lichtconcepten voor herhaalde toepassingen, worden door ons geoffreerd op basis van een netto adviesprijs. Ook de lichtontwerpen voor buitenruimte worden door ons geoffreerd op basis van een netto adviesprijs.

Het toevoegen van plafondstructuren en of het tekenen van interieur inrichtingen worden op gelijke voorwaarden als het lichtplan berekend voor € 0,25 per m2. Ook aanpassingen van

tekeningen door bouwkundige wijzigingen na oplevering van het definitieve lichtplan worden door ons in rekening gebracht op basis van dit tarief. Als er geen brontekening beschikbaar is worden advieskosten voor een ontwerp in overleg bepaald op basis van uw gewenste informatie.


Voorbeeld lichtontwerp binnenverlichting
Klik hier of op onderstaande tekening en bekijk een aantal voorbeelden van een compleet lichtplan. Kosten voorbeeld van dit plan is. Zorgcentrum van 960 m2 kosten voor lichtontwerp € 1,50 per m2 totaal € 1.440,=. Plafondstructuren en de inrichting tekening zijn aangeleverd door de interieur architect.


Voorbeeld lichtontwerp buitenverlichting
Klik op onderstaande tekening (pdf) en bekijk een voorbeeld van een compleet lichtplan. Een tuin van 600 m2 kosten voor lichtontwerp € 0,50 per m2 totaal € 300,=. Inrichting tekening zijn aangeleverd door de tuin architect.

 

 


Opties lichtontwerp
Er zijn diverse mogelijkheden om lichtontwerpen compleet te visualiseren, Wenst u een 3D ontwerp bel ons of stuur ons onderstaand uw aanvraag, wij zijn u graag van dienst.

 • 3D visual       (bekijk hier voorbeelden)
 • 3D animatie  (bekijk hier voorbeelden)

Stuur ons onderstaand uw aanvraag voor een advies offerte van een lichtplan in 10 stappen of bel ons voor advies op nummer +31 (0) 162 – 52 34 42